Tatil Vitrini

PİSAGOR'UN YEŞİL ADASI

SAMOS

YEMYEŞİL BİR TATİL

Doğal güzellikleri, sakin plajları ve konuksever halkı ile Samos; yaz sezonunda adeta Türk turistlerin akınına uğradı.

Yunanistan´ın büyüklük bakımından sekizinci adası olan Samos´a uzun tarihi boyunca çeşitli isimler verilmiş. Samos isminin nereden geldiği ile ilgili birçok hikayesi bulunuyor. En başta olanı, adanın genelinde yüksek dağların bulunmasından dolayı İyoncada yükseklik anlamına gelen Sama kelimesinden geldiği yönünde. Ada başta zeytin ve üzüm olmak üzere zengin yeşil alanlara sahip. Adada tertemiz ve büyüleyici manzaraları ile insanı cezbeden bakir plajlar görülmeye değer.
POPÜLER ADA

Yunan adaları son dönem çok popüler. Türkiye’ye en yakın Yunan adalarından biri olan Samos da hemen Kuşadası’nın karşısında Ege’nin turkuaz kıyılarına sahip ünlü bir ada. Türkiye’ye en yakın Yunan adası Samos tertemiz plajları, sessiz sakin yerel dokusu, yemyeşil turistik mekanları ve Antik Yunan dönemini yansıtan tarihi esintileriyle öne çıkıyor. Yüzyıllar boyunca iç içe yaşayan Türklerin ve Yunanların damak zevkleri de doğal olarak birbirine oldukça benziyor. Samos adasının meşhur lezzetleri, aslında Türk mutfağından alışık olduğumuz tatlara çok benziyor.
KOLAY ULAŞIM
Plajlara ve koylara daha kolay ve konforlu ulaşım için araba kiralamayı tercih edebilirsiniz. Şehir içinde gitmek istediğiniz her yere otobüs seçeneği de mevcut! Ancak otobüs sefer saatleri biraz sınırlı ve maalesef akşam seferleri yok. Türk insanı misafirperverdir. Bu açıdan Yunan ada sakinleri size Türkiye’yi hiç mi hiç aratmayacak. Özellikle ülkemize yakın olan Samos gibi adalarda esnafın Türkleri ağırlamayı çok sevdiklerini görecek ve kendinizi adanın bir parçası gibi hissedeceksiniz! Hemen ifade edelim… Bu yaz sezonunda Samos adasında Türk ziyaretçi rekoru kırıldı. Kuşadası’ndan kalkan feribotlar tamamen dolu olarak Vathi ve Pisagor limanlarına gidip geldiler. Özellikle Pisagor, Kokkari ve Vathi sokaklarında ve restaurantlarında Türk ziyaretçi yoğunluğu gözlendi. Samos adası coğrafik olarak Kuşadası’nın ünlü Dilek yarımadasının bir ikizi görüntüsünde. Dağların yeşili ile denizin turkuaz rengi adeta kucaklaşmış gibi görünüyor.

SAMOS’LA İLGİLİ HERŞEY

Kuşadası’ndan Samos adasına Nisan - Ekim aylarında feribotla kolayca ulaşabilirsiniz.

Sisam Adası olarak da bilinen Samos, tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyüleyen bir Yunan adasıdır. Samos’un Arkeoloji Müzesi, Pisagor’un Evi, Hera Tapınağı, Eupalinos Tüneli ve Manolates Köyü tarihi ve kültürel açıdan önemli ve görülmesi gereken yerler arasında yerini almaktadır. Doğal güzellikler açısından da oldukça zengin olan Samos Adası’nda Livadaki Plajı, Lemonakia Plajı ve Psili Ammos Plajı gibi birbirinden güzel plajlar yer almaktadır. Adanın yemyeşil doğası ve tertemiz denizi ile yaz aylarında tatil yapmak için ideal bir yer olduğunu belirtmek isteriz. Samos tatil denince ilk tercih edilen Yunan adalarından biridir. Kuşadası’nın hemen karşısında yer alan Samos adası tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Samos Adası’nın Pythagorion, Vathy ve Kokkari gibi yerleşim yerlerinde yer alan en uygun Samos otelleri, güzel plajları, ve yerel halkın ev sahipliği sizlere biletinizin dönüş tarihini tekrar değiştirmenize neden olacaktır. Araç kiralama servislerinden yararlanıp adayı gönlünüzce keşfedebilirsiniz. Santorini, Naxos, Paxos gibi diğer Yunan adalarına da kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Hello! I am Samantha

Cum sociis natoque penatibus magnis dis parturient montes etis nascetur ridiculus mus.

Hello! I am Samantha

Cum sociis natoque penatibus magnis dis parturient montes etis nascetur ridiculus mus.

Hello! I am Samantha

Cum sociis natoque penatibus magnis dis parturient montes etis nascetur ridiculus mus.

KLEOPATRA’NIN
TATİL ADASI

Kuşadası’nın hemen karşısında bulunan Samos; Türk turistlerin bu yaz sezonunda en çok rağbet ettikleri Yunan adalarından birisiydi. Feribotlar tam anlamıyla doldu taştı.

Samos Adası, Türkiye’ye en yakın Yunan Adası olması dışında, inanılmaz güzellikteki plajları ve doğasıyla unutulmaz yaz tatil destinasyonlarından biri. Oksijeni ve yeşili bol Yunan Adaları’ndan birinde denizin keyfini çıkarıp leziz Yunan yemeklerinin tadına varmak istiyorsanız Samos sizin için doğru adres! Ege denizindeki bu yeşil ada son yıllarda Türk tatilcilerin adeta akınına uğradı. Kuşadası ve Seferihisar’dan günlük seferler düzenleyen Türk feribotları dopdolu bir 2024 sezonu yaşıyorlar.

YAZ FESTİVALLERİ

Samos adasında özellikle yaz aylarında çok sayıda festival ve kültürel etkinlikler düzenlenir. Genellikle Samos’da bulunan kültür derneklerinin inisiyatifiyle düzenlenen örf ve adetlerin korunmasına katkısı olan panayırlar hem yöre insanı hem de bölgeyi ziyaret edenler için bir çeşit eğlence olmaktadır. Samos adasında yaz ayları boyunca oldukça festivaller düzenlenmektedir. Bunların en önemli iki tanesi “Manolis Kalamoiris” ve “Şarap Festivali”dir.
MİLLİ PARK’IN İKİZİ

Yemyeşil dağlık bir ada olan Samos’un karşı kıyıdaki Kuşadası Milli Park bölgesiyle çok büyük benzerlikleri vardır. Aynı zamanda dört mevsimdeki iklim değişiklikleri nefes kesici görüntüler ortaya çıkartır. Ege Denizi’ndeki diğer Yunan adalarına göre çok farklı bir bitki örtüsüne ve yeşil alan zenginliğine sahip olan Samos; üzüm bağları, buğday tarlaları ve masmavi denizi ile adeta cennet gibi bir adadır.
MÜZİK VE DANS

Kültürel bir festival olan Manolis Kalamoiris festivali dünyanın heryerinden gelen tanınmış müzisyenlerin ve tiyatro gruplarının katılımlarıyla gerçekleşen bir çok etkinliğe ev sahipliği yapar. Bir diğer festival olan Şarap festivali ise Samos belediyesi ve Samos üzüm bağları kooperatifi iş birliği ile organize edilen özellikle adanın ünlü tatlı şarabının ve bunun yanı sıra bir çok farklı türden şarabın ikram edildiği yerel bir festivaldir. Yerli müzisyenler ve dans grupları etkinlikler düzenler ve herkes bunlara katılır. Samos festivallerinin en önemli özelliklerinden biri müzik başladıktan sonra başlayan dans ile beraber müzik ve dansın hızlanmasıdır. Genellikle kızlar elele tutuşarak daire şeklinde Samos şarabının da etkisi ile ayaklarına kanatların ödünç verilmesi neticesinde müziğin ritmine eşlik ederek sirtaki denen dansı yaparlar.
PISAGOR

Adından da anlaşılacağı üzere ünlü matematikçi ve filozof Pisagor’un doğum yeridir. Küçük büyük bir çok tekneyi barındıran Marina etrafında restaurant ve kafeler sıra sıra dizilir. Sahil kenarındaki restaurantlarda yemek yemek isterseniz; ücretsiz olarak denize girebilir ve şezlongları kullanabilirsiniz.
VATHİ

Yaklaşık 10.000 kişinin yaşadığı bu bölgede arkeoloji müzesi, A. Sypridon Kilisesi önemli tarihi yapıtlar arasındadır. Yiğitliği sembolize eden Aslan heykeli şehirde turlarken mutlaka karşınıza çıkacaktır. Şehir merkezinde geleneksel yemeklerin sunulduğu pek çok restaurant vardır.
KOKKARI

Turistlerin göz bebeği Kokkari’de her bütçeye uygun bir konaklama seçeneği bulmak mümkün. Kokkari aynı zamanda adanın en lezzetli yemeklerinin ve deniz ürünlerinin sunulduğu kaliteli restaurantları ile de ünlüdür. Denize sıfır konumdaki mekanlar, günlük balık ve deniz mahsullerini sofraya taşırlar.
POSIDONIO

Osmanlı dönemindeki ismi Molla İbrahim olan Posidonio Sahili, Kuşadası’nın Milli Park bölgesine sadece bir kilometre mesafededir. Adanın Türkiye sahiline en yakın noktası olan Posidonio; Türk teknelerinin sıklıkla uğradığı bir tatil bölgesidir.

Hello! I am Samantha

Cum sociis natoque penatibus magnis dis parturient montes etis nascetur ridiculus mus.

Hello! I am Samantha

Cum sociis natoque penatibus magnis dis parturient montes etis nascetur ridiculus mus.

Hello! I am Samantha

Cum sociis natoque penatibus magnis dis parturient montes etis nascetur ridiculus mus.